Nieuws

ontbijtrichtlijnen-wetgeving-jam-honing-melk-vruchtensap
 
25 april 2023

Europese Commissie publiceert voorstel tot herziening ontbijtrichtlijnen

Op 21 april jongstleden heeft de Europese Commissie een voorstel gepubliceerd om de handelsregels die gelden voor een aantal agrifood producten te...

vruchtensap-arseen
27 maart 2023

Maximumgehalten aan arseen in levensmiddelen verlaagd

Voortaan mogen bepaalde levensmiddelen minder arseen bevatten. Ook zijn er meer producten waarvoor een maximumgehalte voor de schadelijke stof is...

nieuw-waarschuwingsetiket
 
29 november 2022

Vernieuwd waarschuwingsetiket voor verpakt pluimveevlees

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een nieuw verplicht waarschuwingsetiket voor verpakt pluimveevlees. Dit vernieuwde etiket moet...

ethyleenoxide-levensmiddelen-additieven-maximum
 
22 augustus 2022

Strengere regels voor ethyleenoxide in levensmiddelenadditieven

De regels voor de aanwezigheid van de omstreden stof ethyleenoxide in additieven worden aangescherpt.

...
conserveermiddel-glycolopiden-dranken
 
30 juni 2022

Nieuw conserveermiddel toegelaten in dranken

Er is een nieuw conserveermiddel toegelaten voor toepassing in bepaalde gearomatiseerde dranken, vloeibaar (vruchten- en...

emulgator-haverlecithine-chocolade
 
30 juni 2022

Haverlecithine toegelaten als emulgator in chocolade

Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten.

...
stabilisator-voeding-medisch
 
30 juni 2022

Toelating van stabilisator in voeding voor medisch gebruik

Het reeds goedgekeurde additief polyvinylpyrrolidon (E 1201) mag voortaan ook worden gebruikt als stabilisator van voeding voor...

nutri-score
 
28 juni 2022

Aanpassing warenwet in verband met Nutri-Score

De invoering van Nutri-Score is weer een stapje dichterbij.

...
nanomaterials
10 juni 2022

Europese Commissie herziet definitie nanomateriaal

De Europese Commissie heeft een nieuwe aanbeveling gepubliceerd waarin de definitie van nanomateriaal wordt verduidelijkt. Het wordt...

Inloggen